dissabte, 1 de maig del 2010

Cada Gran Premi, 72 milions



Segons un estudi recent elaborat per l'Institut DEP, cada Gran Premi de Fórmula 1 genera un impacte econòmic de 72,6 milions d'euros. Sacs i sacs de bitllets que van a parar al sector dels transports, el comerç, l'hosteleria i la restauració. Montmeló ja es frega les mans!

Aquest estudi explica que la majoria dels assitents, 6 de cada 10, són estrangers. En aquest cas, els visitants aprofiten per passar uns dies a Catalunya i fer una mica de turisme. La seva despesa mitjana, segons l'estudi, és de 771 euros per persona.

En total, el Circuit de Catalunya va generar l'any passat un impacte econòmic de 120 milions d'euros. El GP de Fórmula 1, amb 72,6 milions, i el de MotoGP amb 30,7 milions, són els motors d'aquesta activitat. No obstant, aquestes xifres no són per llançar coets. El 2007, el circuit va generar un impacte total de 170 milions.

La capacitat dinamitzadora del traçat justifica que, un any més, la instal·lació tanqui el seu balanç anual amb pèrdues. Pèrdues a compte de tots... Carod Rovira, president del Consorci del Circuit de Catalunya, ho explicava així: "Està clar que la Generalitat, com a propietària del 70% del Consorci (del Circuit), haurà d'executar la seva funció avaladora".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada