dimecres, 10 de març del 2010

Primera cursa de F1 a Bahrain; compte amb la sorra!



Bahrein és un petit emirat del golf pèrsic. Un conjunt de 5 illes estratègicament col·locades de forma propera a Aràbia Saudita. Amb veïns com aquest, és lògic pensar que gran part de l'economia es basa en els intercanvis comercials... i és així, tot i que la gran font d'ingressos del país, això no us sorprendrà, són el petroli i el gas natural. Bahrain té menys d'un milió d'habitants. No és l'únic país petit que acull un Gran premi de F1. Pensem en Mónaco, per exemple... La majoria d'aquests habitants són de religió islàmica. Tot i així, se'l considera un dels països més oberts de l'Orient Mitjà i com a dada curiosa, trobem que és el país àrab amb la major proporció de llibres publicats per persona: 7 per cada milió d'habitants. Gent culta!

El Circuit internacional de Bahrain, on aquest cap de setmana podrem veure (per fi!) la primera cursa del Mundial de Fórmula 1, és bastant modern. Schumacher hi va guanyar el primer GP amb Ferrari el 2004. Fa 6,3 km, amb 23 curves (13 a la dreta i 10 a l'esquerra) i una recta de 1090 metres. Està al costat del desert, així que esperem que els pilots no tinguin problemes amb la sorra. Fins que comencin els primers entrenaments, no tindrem referències vàlides en quant als temps... i parlar ara de la volta més ràpida de l'any passat seria una anècdota perquè els cotxes canvien molt d'un any a l'altre. Tant de bo l'espectacle sigui trepidant! Qui creieu que guanyarà?

Si voleu tenir més informació sobre el circuit feu click aquí (anglès).



Mostra circuit bahrain en un mapa més gran

2 comentaris:

  1. Molt bones Eva! Felicitats pel blog i benvinguda a la blogsfera en català, ja som unes quantes pàgines de Fórmula 1 en català, i de fet... gairebé tots ens diem igual :), estem al davant d'una temporada fantàstica que segur que ens dona molta feina i moltes alegries! Merci per passar pel nostre blog i donar-te a conèixer!

    Endavant!

    ResponElimina
  2. Gràcies a vosaltres! Espero que ens anem seguint per estar al dia i que creem una comunitat ben viva!

    ResponElimina