diumenge, 7 de març del 2010

A 7 dies de Bahrain...



(més imatges)


Falten 7 dies per la primera cursa del campionat de F1 2010, que serà el proper diumenge a Bahrain. A les imatges superiors podeu veure el nou safety car, el Mercedes SLS AMG. El model només ha hagut d'incorporar uns cinturons de 5 punts, una matrícula que indica "safety car" i una pantalla que li permet veure els monoplaça que té a darrere. Però del motor no se n'ha tocat ni una coma. No feia falta... 571 cavalls de potència li permeten accelerar de 0 a 100 en 3,7 segons i superar els 300 km/h.

Personalment, m'acostumaré al safety-car des del primer segon que surti a pista. Ara bé, les altres novetats seran més difícils d'assimilar: em refereixo als canvis en el reglament i al nou catàleg d'escuderies.

Canvis en el reglament

Els experts asseguren que enguany no hi haurà sorpreses com la dels dobles difusors, que van trasbalsar tota la graella en la temporada anterior. Enguany tot el reglament està molt més estudiat, tot i que abans de començar la temporada anterior ningú imaginava el que passaria després...

Enguany veurem cotxes que han hagut d'ampliar la seva capacitat per gasolina, ja que no hi haurà repostatges -una decisió que costa d'entendre, ja que eren un ingredient que donava molta vida a les curses-. els cotxes seran uns 20 cm més llargs. les rodes de davant seràn molt més estretes respecte a les del darrere i l'aerodinàmica i els alerons jugaran un paper clau.

Noves i velles escuderies

En total, la graella de Bahrein comptarà amb 12 equips. USF1 ha caigut de la llista al anunciar que no està en condicions de presentar-se per aquesta edició del mundial. els finalistes són: Ferrari, Mc Laren, Mercedes GP, Red Bull, Toro Rosso, Renault, BMW Sauber, Williams, Force India, Lotus, Virgin i HRT-F1 (antic Campos).

4 comentaris:

  1. Molt bones Eva! Soc un dels editors de www.formula1encatala.com.

    M'he posat en contacte amb tu a través d'un comentari al teu blog perquè no tenia cap adreça de correu electrònic. La meva és ivan.monells(@)gmail.com.

    En primer lloc me n'alegro que hagis decidit fer un blog de Fórmula 1 en català. Nosaltres (som un equip de 3 persones) vam començar fa 5 anys i enguany érem els únics, ara cada vegada sóm més els qui decidim escriure sobre la Fórmula 1 en Català i això sempre serà una bona notícia.

    M'agradaria felicitar-te pel teu blog, que ja he visitat, i trobo que té una estètica molt cuidada i continguts interessants i actuals. Pel que veig el teu site es fonamenta en les noticies i l'actualitat, el nostre és una mica diferent perquè ho fa sobretot en la opinió. L'actualitat la tramitem a través del grup del Facebook que té prop de 700 fans.

    Estic dacord amb linkar-nos (cosa que veig que ja has fet) i en col.laborar d'altres maneres si sorgeixen. Perquè et puguem linkar ens aniria bé que ens passessis un jpg de resolució 200x45pixels. Així es veurà una imatge al link i quederà més bonic. Si entres a www.formula1encatala.com i mires al lloc dels links entendras el què et comento.

    Pel demés felicitar-te de nou i comentar-te que actualment estem buscant col.laboradors. Si esporàdicament t'interesés escriure articles d'opinió pel nostre blog, que sàpigues que serien benvinguts.

    Una abraçada

    ResponElimina
  2. Hola Ivan!
    M'alegro molt que t'hagi agradat aquesta iniciativa. En prinicpi la idea és donar-li un enfocament més periodístic, de cara a l'actualitat, i incloent cròniques de les curses un cop comencin. Espero que la cosa vagi creixent...

    Et passaré una imatge aquesta setmana, i estaré atenta al vostre blog tb! Merci

    ResponElimina
  3. He vist el teu comentari al meu blog i m'he passat pel teu. Enhorabona per l'esforç, ens anirem llegint!

    Esperem tenir una bona temporada :)

    ResponElimina
  4. Gràcies Jordi! Jo també crec que serà una temporada molt emocionant! A veure aquest cap de setmana com van les coses... i benvingut al blog!

    ResponElimina